2019. január 24., csütörtök

Újévi Fogadalmak Book Tag 2019

Dórinál és Pupillánál láttam ezt a tag-et és így a vizsgák végével végre eljutottam odáig, hogy ki is töltsem. Nagyon jó kis újévi tervezős tag, főleg, hogy nem írtam még erről külön bejegyzést.

***

1. Egy író, akitől szeretnél olvasni idén, de eddig még semmit nem olvastál tőle
Soma Mamagésától terveztem már néhány hónapja, hogy olvasok valamit, a könyvtárból pedig pont ki tudtam kölcsönözni A harmónia mint döntés című, tavaly megjelent könyvét és tegnap már be is fejeztem. Úgyhogy ez a "fogadalmam" már teljesítve is van. Hamarosan lesz is bejegyzés a könyvről. Más új írótól úgy különösebben nem tervezek olvasni, de biztos, hogy lesz ilyen sok ebben az évben is.

2. Egy könyv, amit mindenképpen szeretnél elolvasni
Van két adósságom magamnak a tavalyi évről, Margaret Atwood-tól A vak bérgyilkost és Donna Tartt-tól A titkos történetet még nem fejeztem be, de idén szeretnék végre rájuk sort keríteni, mert nagyon tetszik mindkettő, csak nagyon-nagyon lassú folyásúak szerintem.

3. Egy klasszikus, amit szeretnél elolvasni
Thomas Hardy-tól az Egy tiszta nő és Karinthy-től az Utazás a koponyám körül rég a polcomon várakozó klasszikusok. A vcs-s listámon is rajta van mindkettő.

4. Egy könyv, amit szeretnél újraolvasni
Az újraolvasás mindig nagyon spontán történik nálam, 4 olyan író és könyv van, akiktől szinte minden évben újraolvasok valamit - Elizabeth Gilbert, Irvin D. Yalom, Sarah Dessen és Stephen Chbosky-tól az Egy különc srác feljegyzései.

5. Egy könyv, ami ezer éve várólistás és idén el akarod olvasni
Hát sok ilyen van... Például Naomi Noviktól a Rengeteg, amit azért is jó lenne végre elolvasni, mert tavaly jelent meg egy új könyve, az Ezüstfonás, ami szintén nagyon érdekel és előtte jó lenne megismerni az írónő stílusát.

6. Egy jó vastag könyv, amit beterveztél
Sok ilyen van a vcs listámon, az egyik például a Kína-tanulmány, vagy ott van még Hendrik Groen-től a Lesz ez még így se, amiről már sok jó véleményt olvastam.

7. Egy író, akitől már olvastál és idén is szeretnél
Szeretnék eddig nem olvasott Yalom könyvekkel is megismerkedni és most nagyon felkeltette az érdeklődésemet Máraitól Az igazi, amiről a Nincs időm olvasni Fb csoportban nagyon jókat írtak.

8. Karácsonyra kapott könyv, amit el fogsz olvasni idén
Nem kaptam könyvet karácsonyra.

9. Egy sorozat, amit elkezdeni és befejezeni is 2019-ben fogsz
Egyelőre erre nem látok esélyt, 1-2 sorozaton kívül inkább csak önálló regényeket olvasok.

10. Egy megkezdett sorozat, amit be fogsz fejezni 2019-ben
Remélem ilyen lesz a Nápolyi-regények és A tükörjáró, illetve az Ambrózy báró eseteiből is van még hátra 2 rész, a harmadikat nemrég kölcsönöztem ki a könyvtárból.

11. Van valami olvasási terved? Ha igen, hány könyvet tervezel idén elolvasni?
Szeretnék 50 könyvet elolvasni idén, de spontán is szeretnék maradni, úgyhogy ez nem kőbe vésett dolog.

12. Egyéb célkitűzések
Szeretnék kevesebb könyvet venni és végre teljesíteni a vcs-t. 

3 megjegyzés:

  1. Szuper tervek, többet én is olvastam és ajánlom (A titkos történet, Egy tiszta nő, Rengeteg). Big magicet én is szeretném újraolvasni, ill. a 10-es pont is passzol rám :)
    Jó olvasást, töltődést!! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó tervek, örülök, hogy te is kitöltötted a taget! :))) A tükörjárót én is most kezdem, Ambrózy is régóta várólistás, uhh és a Nápolyi regénye kis érdekelnek nagyon, az első rész megvan. ;) Szóval van jópár közös! És én is nagyon szeretnék idén kevesebbet vásárolni és teljesíteni a vcs-t. :))) Hajrá, és sok jó könyvélményt!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm lányok! Nektek is sok-sok jó könyvet kívánok erre az évre is! :)

    VálaszTörlés