2019. január 28., hétfő

5 várólistás könyv - 2019 január

Ebben a hónapban is hoztam 5 könyvet, amelyek nagyon felkeltették az érdeklődésemet. Remélem ti is találtok közöttük, olyat ami megtetszik. Főleg, hogy úgy tűnik idén még sokáig kuckózhatunk be egy jó könyvvel és mellé valami forró itallal, vagy akár egy finom sütivel.

A tízkicsikönyv blogon olvastam ennek a thriller-sorozatnak a második részéről és nagyon megjött a kedvem hozzá. Az első rész a Négy Majom Gyilkosról szól, aki fiatal lányokat öl hidegvérrel, de már öt éve nem tudják elkapni, amikor egy napon halálos gázolásos balesetet jelentenek a rendőrségen és kiderül, hogy a rettegett gyilkos volt az áldozat.
Imádom a sorozatgyilkosokról szóló filmeket/sorozatokat, de könyvet valamiért keveset olvasok a témában, pedig valószínűleg nagyon tetszene.



Folytatván a krimi-thriller szekciót itt van egy újabb izgalmas könyvsorozatnak az első része, amiről Dórinál olvastam először, pedig az első kiadás már több, mint 10 éve megjelent magyarul és készítettek a könyvekből sorozatot is.
Ha az előző könyvről azt gondolom, hogy biztos nagyon tetszene, nem lehet ez másképp ennél sem, hiszen az egyik főszereplő egy "lélekbúvár" a 19. század végén!, aki már olyan dolgokról beszél, mint a személyiség és a tettek összefüggései, ezen kívül van benne egy erős női karakter és sorozatgyilkosság is. 



Kicsit lágyabb vizekre evezve, itt egy újabb krimi, tinédzser köntösben, amiről szintén sok jót olvastam. Öt különböző, de tipikus karakter büntetésben tölti a délutánját egy osztályteremben és közben az egyikük meghal. A többiek mind gyanúsítottá válnak, de lehet, hogy egy ötödik személy volt a gyilkos.
Olvastam, hogy van, aki a Tizenhárom okom volt-hoz hasonlítja a történetet, ami a tinikorom egyik kedvence volt és a sorozatot is nagyon szerettem (bár szerintem még lesz folytatása) és engem kicsit a Pretty Little Liars-re is emlékeztet. Kíváncsi vagyok rá.



Ez a könyv még decemberben keltette fel az érdeklődésemet. A borítója gyönyörű, igazi téli hangulatú és látszik belőle, hogy a regényben keveredik a fantázia (a Babák Földje) és a valóság (a németek által megszállt Lengyelország, a II. világháború ideje). Szerintem ez egy nem mindennapi párosítás, így nagyon ígéretesnek tűnik.



Ha a magyar szépirodalomra gondolunk, sokaknak eszébe juthat Grecsó Krisztián neve. Szégyenszemre még csak egy regényt olvastam tőle, a Megyek utánad-ot, de annak a hangulata még most is velem van. A polcomon csücsül régóta a Jelmezbál is, sőt sokszor kölcsönöztem már ki könyvét a könyvtárból, de valahogy sosem kerültek elolvasásra. Talán kicsit félek az írásaitól, kell hozzájuk egy bizonyos alaphangulat. Ennek ellenére várom az új könyvét, ami a 80-as években játszódik és egy fiatal lány, Vera a főszereplője. Nem mellesleg imádom az olyan könyveket/filmeket amelyeknek "csak" egy név a címe. Ha írnék egyszer memoárt 99%, hogy "Annának" nevezném el.


2 megjegyzés:

  1. Köszi az említést! :) A halál angyala nagyon jó, ma kezdtem bele a második részébe. Vera nálam is kívánságlistás, és a Lehull a lepel is érdekel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán nincs mit, nagyon meghoztad hozzá a kedvem. :) Sajnos most nincs bent a könyvtárban. :(

      Törlés