2015. március 1., vasárnap

Új polclakók - 2015 Február

Az újévi fogadalmamat, miszerint az érettségi végéig nem veszek új könyvet, még januárban megszegtem, így már nincs lelkiismeret furdalásom, hogy februárban két újdonsággal is gyarapodott könyveim száma.
Januárban jutott el hozzám a hír, hogy tavaly magyarul is megjelent Elizabeth Gilbert új regénye a The Signature of All Things, magyar címén A lélek botanikája. Enyhén letargikus állapotban voltam emiatt, mert mindig nézegettem, hogy lesz-e már magyar megjelenés, és amikor pár hétre teljesen elfelejtkeztem a dologról, akkor szépen csöndben kiadták. Lehetett volna karácsonyi ajándék is... 
De szerencsére a február eleji Valentin-napos Alexandra akcióban 40 százalékkal olcsóbban meg tudtam venni és egy hét alatt be is faltam. A következő posztot erről fogom írni. 
A másik könyv pedig Elizabeth Wurtzel-től a Prozac-ország - Fiatalon és depressziósan Amerikában, amit a hónap végi 20 százalékos Libris kuponnal vettem. Amennyire érdekel a téma, annyira kerülte el eddig a figyelmemet ez a regény, de hála a Molynak megtaláltuk egymást. Már a felénél tartok. A spontán vásárlások valahogy mindig jól sülnek el nálam.


A többiek új polclakói: BookwormGirl Katacita Tekla

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a Prozac-ország új köntöse, a könyvtől ettől függetlenül félek, nem tudom, mennyire nyomasztó.
    Kíváncsi vagyok, mit írsz majd a Gilbert-könyvről, az Eat, Pray, Love nagyjából tetszett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem állítom, hogy nincsenek benne nyomasztó részek, de nem csak a depresszióját írja le, hanem kicsit korrajz is és ettől úgy felhígul. Minden könyv kicsit önmegismerés, de ez nekem most különösen az. Érdekes, hogy hogyan reagálok, milyen gondolataim támadnak bizonyos részeknél.

      Törlés