2015. január 3., szombat

A tavalyi év számokban

Én is készítettem egy kis statisztikát a tavalyi évről. Sajnos nem sikerült teljesítenem se a várólista csökkentést, se a két saját kihívásomat, de legalább mindig magamtól olvastam, sohasem kényszerből (ha a kötelezőket nem számítjuk). 
Összesen 97 könyvet kezdtem el olvasni 2014-ben. Ebből végül 74-et fejeztem be, 23-at pedig vagy félbehagytam vagy még most is folyamatban van az olvasása.
A tavalyi évet akár az újraolvasások évének is nevezhetném, hiszen 23 könyv, azaz az összes könyv közel harmada újraolvasás volt. A nyáron újraolvastam a Harry Pottereket, a Mercy Falls farkasai trilógia körbeölelte az egész évemet és ősszel egy kivételével az összes eddig magyarul megjelent Sarah Dessen regényt is. Zakály Viktóriától a Hanna öröket kétszer is elolvastam ebben az évben.
A nemek aránya most is nagyon kiegyenlített, 49-47 a női szerzők javára. (A Bibliát nyilvánvalóan nem számoltam sehová.)
A szerzők nem annyira kiegyenlítettek 32 magyar és 65 külföldi, de mégis úgy érzem a magyar szerzők művei voltak a legmeghatározóbbak.
És tovább folytatva a számok áradatát...
45 könyvtári, 43 saját, 5 e-book (nagyon-nagyon kevés :(), 3 kölcsön kapott és 1 hangoskönyv szerepel a tavalyi könyvek között. Szintén nem vagyok büszke a 2 darab angol könyvre sem, idén nagyon bele kell húznom. Nem szeretném elfelejteni az angolt.

A blogon 42 új bejegyzés született (a legtöbb novemberben, 7 darab). Örülök ennek a számnak, mert ezt azt jelenti, hogy szinte minden héten született egy új poszt, amelyeknek a nagy többsége egyébként könyves volt, de felkerült jó pár recept (főleg sütis :D) és más témájú bejegyzés is. 

És a molyolást is folytattam, az előző évekhez hasonlóan. Részt vettem kétszer a Pay It Forward (PIF) ajándékozáson és a karácsonyi molyos ajándékozáson is. A "Szárnyaljuk túl a 2013-ben elolvasott könyvek számát!" kihívásomon pedig közel 300 molyt zöldítettem.

Most pedig mindenki fellélegezhet, ezennel vége az összegzős posztoknak egy egész évre. Már csak a várólista csökkentős-fogadalmas következik. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése