2020. december 20., vasárnap

Karácsonyi hangulatban book tag

Látván a sok karácsonyi book tag-et a magyar könyves bloggereknél és vloggereknél, gondoltam én is kitöltök egy nekem tetszőt. A Karácsonyi hangulatban book tag a Pergamentre hányt szavak blogról van. Töltsétek ki bátran ti is, ha tetszik. :)


1. Mikulásvárás – Egy könyv, aminek olvasásával meg kell várnod, hogy a fa alá kerüljön

Ha a Jézuska merített a könyves kívánságlistámról, akkor a Tüskék és Rózsák Udvarának a 2. része lesz az. Az ősszel olvastam az első részt és nagyon berántott, mindenképp szeretném majd elolvasni a folytatását és jó lenne a két ünnep között.



2. Ünnepi díszítés – Egy piros színű kötet

Nem valami ünnepi kötet, de idén olvastam Bobby Hall-tól a Szupermarketet és rögtön ez ugrott be a minimalista piros borítójával. Elégé alulértékelt Molyon és kis hírverést kapott, de szerintem nagyon fontos történet, minden korosztálynak ajánlanám.


3. Karácsonyi dalok – Egy történet, amiben szó esik az ünnepekről

Josie Silver Egy decemberi nap című regényének nemcsak a címében kap fontos szerepet a karácsony hónapja, mert a főszereplők néhány nappal az ünnepek előtt találkoznak először és a karácsony  jó keretet ad a 10 évet felölelő történetnek.


4. Az ünnepi menü – Egy kötet, amibe ne kezdj korgó gyomorral!

Idén olvastam Sarah Addison Allen Sugar Queen - Édes élet című aranyos, szórakoztató regényét, aminek a főszereplője Josey romantikus könyvekkel és édességekkel gyógyítja bánatát. Nagyon szerettem ezt a történetet, ahogy már régebben az írónő A csodálatos Waverly-kert című regényét is.



5. Karácsonyfa és az ajándékok – Egy könyv, amire boldogan gondolsz vissza

Hendrik Groen Lesz ez még így se című naplóregényének sokáig halogattam az elolvasását, mert egyszerűen féltem, hogy nem fog tetszeni,  de abszolút pozitív csalódás volt. Jó volt belecsöppeni az idősek világába, problémáiba, gondolataiba és látni, hogy a sok nehézség és szomorúság ellenére mennyi örömöt lehet találni ebben az életkorban is. 



6. Szánkózás a havas tájon – Egy kötet, aminek története hullámvasútra ülteti fel az olvasót

Colleen Hoover-nek ebben az évben a romantikus young adult regények után thrillere is megjelent magyarul. Szerintem ebben is nagyot alkotott az írónő, nekem tényleg igazi hullámvasút volt, hogy mit is gondoljak a címszereplő Verity-ről és igazából a többi szereplőről is. A thrillerekben szokásos történet végi csattanóról nem is beszélve. 


7. Olaf, a nyárszerető hóember – Melyik az a könyv, amin olvadoztál?

Sarah Dessen az egyik kedvenc ifjúsági íróm, így a tavaly év vége felé megjelent Kulcsra zárt szív című regényét is muszáj volt elolvasnom. Igazi nosztalgia volt, ismét egy igényes könyvet olvashattam, ahol a kötelező szerelmi szál mellett más fontos kapcsolatokat is kiemelt az írónő. Az egyik kedvenc, rengetegszer újraolvasott regényem, a Figyelj rám! is megjelent idén új köntösben a Könyvmolyképző Kiadónál.


8. Forralt bor vagy meleg kakaó – Egy könyv, amivel télen fogsz bekuckózni a kedvenc italoddal

Közvetlenül karácsony előtt és alatt terveim szerint Kerstin Gier Fellegszállóját fogom olvasni. Igazán nyugalmasra, pihentetőre szeretném venni ezeket a napokat, sütivel, teával vagy forralt borral és egy laza könyvvel.


9. Csillagszóró – Egy kiemelkedő olvasmányod az idei évből

Celeste Ng Kis tüzek mindenütt című regénye nagyot ütött nálam (is). Mélységesen feldühített, elgondolkodtatott, imádtam. Szeretném majd az írónő másik magyarul megjelent regényét is elolvasni.


10. Hull a hó, hull a hó – Egy történet, amelyben sok a ridegség

Idén találtam rá Barnás Ferenc könyveire, A kilencediket és az Életünk végéig-et olvastam az írótól és mindkettő regény hasonlóan hatott rám, mint az előbb említett Kis tüzek mindenütt. Barnás Ferenc könyvei számomra érzelemmentesek, tárgyilagosak és mégis rengeteg érzelmet képesek kiváltani belőlem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése