2018. december 31., hétfő

Decemberi könyves zárás & Év végi összegzés

Egy maratoni poszt keretében - összevonva a havi zárást és az év végi összegzést - szeretném elbúcsúztatni az idei szuper könyvekben, új kedvencekben gazdag évet. 

Decemberi zárás
Elolvasott könyvek: A december egy átlagos hónap volt olvasás terén, ebben ez évben valahogy beálltam a havi 3-4 könyvre, ebben a hónapban 4-et olvastam el és belekezdtem Christelle Dabos Tükörjáró sorozatának a második részébe meg még több könyvbe, de azokat kérdéses, hogy elolvasom-e majd. 

Kattintva megjelenik a róluk készült ajánló.

Mel Robbins: 5 másodperces szabály - erről is írok majd, jó kis motiváció lehet 2019-re

Vásárolt könyvek: Igyekeztem türtőztetni magam és csak két könyvet vettem ebben a hónapban, amiket sikerült is elolvasnom - az új Elena Ferrantét és az 5 másodperces szabályt. Szeretném ezt a kezdődő szokást a jövőben is megtartani és nem felhalmozni a sok könyvet, hanem minél hamarabb elolvasni.
A karácsonyfa alatt már második éve nem találtam könyvet, de nem is vártam, tudja a család, hogy nehéz nekem könyvet venni, mert "válogatós" vagyok, na meg lehet, hogy már megvan. :D

Blogbejegyzések: Ezzel együtt 7 bejegyzés készült a blogra decemberben és nem kell utánanéznem, hogy tudjam, ez a legtöbb ebben az évben. Kezdek visszatalálni a blogoláshoz. :)



Év végi összegzés
Idén összesen 36 könyvet olvastam el, ami kevesebb, mint a tavalyi, de talán az elmúlt 10 évben is az egyik legkisebb szám, mégsem gondolom kevésnek, hiszen mind nagyon jó könyv volt és könnyebben megmaradnak az olvasmányélmények, valamint kedvenceket is könnyebben választottam közülük. Persze másabb 100-ból 12-t választani, mint 36-ból. :D

Az idei kedvenc olvasmányaim, olvasási sorrendben:

Gretchen Rubin: Boldogságterv
Alice Miller: A test kiáltása
Margaret Atwood: A szolgálólány meséje
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Cheryl Strayed: Vadon
Buda László: Mit üzen a tested?
Elena Ferrante: Nápolyi regények sorozat
Edith Eva Eger: A döntés
Szabó Magda: Az őz
Szentesi Éva: Pedig olyan szépen éltek
Christelle Dabos: A tél jegyesei
Tara Westover: A tanult lány


Idén is nagyon vegyes volt a felhozatal, olvastam sok pszichológia, életmód témájú könyvet, néhány nonfiction-t, kortárs regényeket és évről évre csökken a fantasy-k száma, bár azért év végére beújítottam A tél jegyesei francia fantasy-t kedvencnek. 
Volt 3 újraolvasásom is, Elizabeth Gilbert-től az Ízek, imák, szerelmek és a Hűség, valamint Yalom-tól a Terápiás hazugságok. 
Zömében nyomtatott, saját könyveket olvastam, de befigyelt néhány ebook is. Ősszel pedig beiratkoztam a közelünkben lévő könyvtárba, így már néhány könyvtári könyvet is olvastam az  év utolsó részében. Nincs annál jobb érzés amikor rátalálsz egy régóta vágyott könyvre a polcok között. 

Borzasztó szokásomhoz híven idén is több könyvet vettem, mint amennyit olvastam, szám szerint 53-at, amit jövőre nagyon-nagyon szeretnék leredukálni. De a könyvtárba járással és a "csak annyit vegyél, amennyit a hónapban elolvasol" szokás bevezetésével úgy érzem sínen leszek.

Egyetlen kihívásra jelentkeztem idén, a  már szokásos várólista csökkentésre, amin ismét elbuktam, a 12 tervezett könyvből kettőt sikerült elolvasni. De nem adom fel, 2019-re már megvannak a listáim, hamarosan láthatjátok őket a Várólista 2019 fül alatt. Most extra gondosan válogattam össze a könyveket, hogy közelebb legyen a siker jövő ilyenkorra. 

***

Köszönöm minden kedves olvasómnak, követőmnek ezt a hatodik évet is itt a Könyvek&Kávé-n! Boldog, békés, sikerekben és szuper olvasmányélményekben gazdag új évet kívánok mindenkinek!

2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy idén újra többet blogoltál, nagyon jó könyveket olvasták - van ami közös kedvencünk lett.
    Jövőre sok jó élményt és jó könyveket kívánok neked!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Neked is sok-sok jó könyvet 2019-re! :)

    VálaszTörlés