2018. december 6., csütörtök

BOOKTAG: Év végi hajrá

Most már negyedik éve az év végi hajrá nekem inkább a vizsgákról szól, de köztudott, hogy az ember olyankor űzi a legnagyobb kedvvel a kedvenc elfoglaltságát, amikor tanulni kéne, úgyhogy az év utolsó néhány hete sem fog olvasás nélkül telni. 
Köszönöm Dóri a tag-et!

1. Milyen könyvet kezdtél el, amit még be kell fejezned?
Jelenleg Tara Westover-től olvasom A tanult lányt, amit biztosan befejezek év végéig, mert nagyon olvasmányos. Jó lenne befejezni Margaret Atwood-tól A vak bérgyilkost is, amit még októberben kezdtem el, de megszakítottam az olvasását sok más könyv miatt. Nagyon jó regény, csak elég lassan halad a történet és kicsit talán beleuntam, de félbehagyni nem fogom. 

2. Van úgy nevezett őszi könyved, amivel könnyebben átlépsz az év végi időszakba?
Nincs kifejezetten ilyen könyv, abszolút hangulatfüggő, hogy mit olvasok éppen, de nyilván ad pluszt egy könyvélményhez, ha hasonló hangulatban, időben olvasom, mint amiben a történet játszódik. Ilyen volt A tél jegyesei is, amit pont a múltheti szeles, esős hidegben olvastam.

3. Milyen új megjelenést vársz még?
Nem várok most semmit, inkább azokat a könyveket szeretném majd megvenni és elolvasni, amik az elmúlt időszakban jelentek meg. A Nápolyi regények harmadik részét és A tél jegyesei folytatását.

4. Mi az a 3 könyv, amit idén még el szeretnél olvasni?

  • Elena Ferrante: Akik megszökik és aki marad (Nápolyi regények 3.)
  • Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban (A tükörjáró 2.)
  • Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak - ezt ilyen karácsonyra hangolódós olvasmánynak néztem ki, remélem benn lesz még a könyvtárban
5. Van-e könyv, ami még esélyes az "év könyve" címre?
Ha a tervezett sorozat folytatások is olyan jók, mint az előző részeik, akkor természetesen van és A tanult lány is nagyon tetszik. Még szerencse, hogy nem egy legjobb könyvet szoktam választani. :D

6. Elkezdted-e a már a jövő évi tervezést?
Jövőre is szeretnék spontán maradni és még gondolkodom, hogy a várólista csökkentésre jelentkezzek-e, mert idén nagyon nem jött össze. Talán 2 könyvet sikerült elolvasnom a 12-ből.

Ti mit terveztek még elolvasni idén? :)

1 megjegyzés:

  1. Köszi, hogy kitöltötted! :) Nekem épp ma érkezett meg a 3. Ferrante, már nagyon várom, hogy olvassam! A tanult lány is nagyon érdekel, azt hiszem tökéletesen nekem való olvasmány lesz!

    VálaszTörlés