2019. szeptember 2., hétfő

Könyves zárás - 2019 Augusztus

Ahogy azt már a Júliusi zárásban említettem/előrejeleztem, annak ellenére, hogy spanyol nyelvvizsgára készülök, nyári munkázom (még) és sok családi program is volt mostanában, nagyon belelendültem az olvasásba és a blogolásba is, így ebből a szempontból ez az eddigi legtermékenyebb hónapom az évben.

Olvasmányok
Az augusztust végül 8 elolvasott könyvvel zártam, ebből voltak sajátok, könyvtáriak és egy vcs-s könyv is. Bár nem lihegem túl az idei Várólista csökkentést, de örülök, hogy így az év felén túl elolvastam a listámról a harmadik könyvet. :D Szokás szerint most is elég vegyes volt a felhozatal, de az kirajzolódik, hogy elkezdtem kerülni az önsegítő és ezoterikus olvasmányokat, szeretek mostanában inkább fikciót olvasni. Azt is észrevettem, hogy elkezdtem félni a vastag a könyvektől, ami régen nem volt rám jellemző, 300 oldalig még elvagyok, de azon túl már megijedek és lassan is haladok az olvasással. Ebben a hónapban is csak a Lehull a lepel volt viszonylag hosszabb regény.
Eddig 4 könyvről írtam külön bejegyzést, de a többiről is szeretnék majd írni, ha nem is külön-külök posztokat, mert nagyon jók voltak.
Fotót nem készítettem róluk, mert a könyvtáriak és a kölcsönadottak miatt nagyon foghíjas lenne a csoportkép.

Katlin Kaldmaa: Izlandon nincsenek lepkék (könyvtári)
Bernhard Schlink: A felolvasó (könyvtári)
Kira Poutanen: A csodálatos tenger (POKET,saját)
Haemin Sunim - Youngcheol Lee: Azok a dolgok, amiket csak akkor látsz, ha lelassítasz (saját,vcs)


Új könyvek
Augusztusban 7 új könyvvel lettem gazdagabb. Volt egy 21. század Kiadós rendelésem,  három ahonnan  könyvet rendeltem és választhattam egyet ajándékba. Kihasználtam még a Jaffa Könyvesbolt 50%-os akcióját is és vettem két Szabó Magdát. Illetve a Keletinél megvettem a második POKET Zsebkönyvemet is, Kira Poutanen-től A csodálatos tengert. Érdemes közvetlenül a kiadóktól vásárolni, mert sokszor jóval olcsóbban meg tudjátok venni a könyveket és nem csak a régebbi megjelenéseket.


Mucha Dorka: Puncs
Paul Auster: Leviatán
Sarah Pinborough: 13 perc
Sally Rooney: Normális emberek
Szabó Magda Disznótor
Szabó Magda: Für Elise
Kira Poutanen: A csodálatos tenger


Blog és tervek
Augusztusban összesen 7 új bejegyzés került fel a blogra. Igyekeztem tartani magam a heti minimum egy poszthoz és végül ez majdnem meg is duplázódott. A fentebb említett könyvajánlók mellett felkerült még egy poszt három Szabó Magda könyvről, amiket még júliusban olvastam, felkerült a júliusi könyves zárás és egy őszi olvasmánylista is.
Eddig 35 könyvet olvastam idén, amivel már majdnem elértem a tavalyi összolvasásom számát, de a cél az 50 könyv, ami, bár jövőhéten kezdődik az egyetem, de szerintem elérhető szám.
Az elmúlt években sajnos az a tendencia, hogy szorgalmi időszakban nem nagyon blogolok, de azon leszek, hogy ez idén megváltozzon, igyekszem legalább heti egy poszttal jönni, mert jó megosztani a gondolataimat és az sem titkolt célom, hogy szeretnék én is kicsit hozzáteni az olvasás népszerűsítéséhez. 10-12 éves korom óta az egyik legjobb időtöltés számomra az olvasás és örülök, hogy mostanában a közösségi médiában is egyre népszerűbbé válik.


Sok-sok szuper olvasmányt kívánok nektek őszre is! Én már nagyon várom a bekuckózós időt.


A többiek augusztusa: Dóri, Pupilla


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése