2016. március 4., péntek

Könyves Zárás - Február

Szokásosan kicsit megkésve, de érkezik az előző havi könyves zárás. Mind olvasós, mind vásárlós szempontból elég termékeny voltam. Az olvasás része - 5 könyvvel - ugyan az előző évekhez képest igen csak középkategória, de az elmúlt időszakhoz viszonyítva gyönyörű szám. Hozzátartozik a "sikerhez" az, hogy a munkám holtidőszakában van bőven időm olvasni, illetve a régebben semmittevéssel töltött időmet is olvasásra használom. Na meg ott a busz-villamos-metró hármas illetve a mozgólépcsőzések és várakozások. A vásárlással viszont még mindig hadilábon állok, de igyekszem magam visszafogni. Ezt minden hónap végén/elején megígérem... Pozitívum viszont, hogy az elmúlt hónapban sikerült eladnom egy könyvet. Így már nincs is akkora bűntudatom. :D

Olvasások

Moskát Anita: Horgonyhely {bejegyzés}
Nem nyerte el maradéktalanul a tetszésemet, de a téma és a hangulat csillagos ötös. A borító pedig az egyik nagy kedvencem. 

Irvin D. Yalom: Amikor Nietzsche sírt {bejegyzés}
Minden évben van néhány könyv, ami hatalmas hatással van rám. Idén ez volt az első ilyen, bár ezen kívül még két könyv hasonlóan megérintett. Az egyik volt közülük a következő olvasmányom, az

Anne Frank naplója {bejegyzés}
Ez volt idén a harmadik vcs-s könyvem és meglepődve tapasztaltam, hogy vcs-s könyvvel eddig még nem lőttem mellé, úgyhogy a márciust egy újabb várólistás regénnyel kezdtem. De persze nem spoilerezem el, hogy hogyan folytatódott ez a pozitív széria, legyen a jövő titka.
Anne Frank a barátnőm lett, kicsit Kittyvé váltam én is, ahogy olvastam a naplóbejegyzéseit/leveleit. Egyszer mindenkinek muszáj elolvasnia őket.

Nicolas Barreau: A világ végén megtalálsz {bejegyzés}
Impulzus rendelés/vásárlás volt, mivel pár nappal a megjelenés előtt hallottam először a könyvről, de rögtön megtetszett a történet és Barreau tavaly nagy kedvencemmé vált, most sem csalódtam benne.

Christian Grüning: Az eredményes tanulás titka {bejegyzés}
Dórinál olvastam először erről a könyvről és az ajánló után úgy éreztem,ezt nekem is el kell olvasnom. Sok érdekességet és eddig ismeretlen technikát tartalmaz a könyv, de sok olyan is volt benne, amikről már hallottam. Annyi biztos, hogy nagyon motiválóan hatott rám.


Beszerzések

Csernus Imre: A nő - Csajsziknak
Nicolas Barreau: A világ végén megtalálsz
Sophie Kinsella: Egy boltkóros naplója
Irvin D. Yalom: Terápiás hazugságok
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!


A többiek: Dóri Katacita Tekla

2 megjegyzés:

  1. Szép zárás - az 5-5 jó arány, örülök hogy tetszett a tanulós könyv, Yalomtól még nem olvastam most megyek elolvasom mit írtál róla :)

    VálaszTörlés