2015. június 10., szerda

Új polclakók - 2015 Május

A mai napon túlestem a emelt magyar szóbelin és biztosan a véletlenek hatalmas egybeesése, hogy egy olyan tételt húztam, aminek a tárgya szerepelni fog ebben a posztban. A töri szóbelim még hátra van, de igazán nagy súlya a magyarnak volt, így kezdek visszatérni ide a blogra, nem csak vásárlással, hanem elolvasott könyvekkel is.


Azt hiszem ebben az évben eddig a múlt hónapban engedtem el magam a legjobban könyvvásárlás terén, nem számítva a következő ilyen témájú bejegyzést, amiben már a könyvheti drágaságok is benne lesznek.
Az alsó három, illetve négy könyv ballagási ajándék volt. Költsd bármire, de úgyis tudjuk, hogy könyvet veszel belőle. Nagy Girls/Csajok illetve Lena Dunham rajongó vagyok, így épp ideje volt megszerezni a könyvet. Már beleolvastam és én bírom a csajt, bár az tény, hogy nem kell mindig komolyan venni. Az Anna Kareninát tavaly olvastam és az egyik kedvenc könyvem lett. Tolsztojt zseniális írónak tartom, Levin pedig még mindig könyves álompasi kategória. Nem mellesleg emelt tétel is volt a mű, bár tudtam, hogy nem most fogom újraolvasni. A Gulliver utazásait kifejezetten azért vettem meg, mert tétel volt. Tudom, hogy hihetetlen, de nekem kevés olyan kötelező olvasmány volt az életemben, amit nem szerettem/nem olvastam. A Gullivertől nagyon ódzkodtam, mert régebben mikor tanultunk róla elkezdtem olvasni és nagyon nem tetszett. De most, második próbálkozásra imádtam. Rengeteget nevettem rajta, ugyanakkor azt a letaglózó hatást is éreztem, amit az író el szeretett volna érni. A pozitív benyomások pedig azzal is erősödtek, hogy ezt a tételt húztam szóbelin és egy nagyon jó feladatot kaptam hozzá. Szóval 20-30 év múlva is ezt fogom majd mesélni az érettségiző ismerőseimnek vagy a gyerekeimnek. Ugye észrevettétek, hogy a kihúzott tételre mindig mindenki emlékszik?
A Holtodiglant pár hete vettem a Sparban. Kész szerencse, hogy már mindenhol árulnak könyveket... :D A film az elmúlt évek egyik kedvence lett számomra, gondolom a regény még jobb. És kiélhetem vele az őrült emberek iránti rajongásomat. A Csontszüretet pedig molyos cserével, a Csitt,csittért kaptam.
És ez még csak a május, a június ütni fog! :D

A többiek új polclakói: BookwormGirl Katacita Tekla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése