2014. december 29., hétfő

Új polclakók - 2014 december

A december egy hihetetlenül jó hónap volt könyves szempontból, ugyanis 12 új drágasággal gyarapodott a könyvespolcom. A családtagjaim már tudják, hogy a tökéletes ajándék számomra a könyv (a második pedig a könyvutalvány), így a karácsonyfa alatt rengeteg könyvet találtam. A képen láthatjátok őket. :)


D. Tóth Kriszta: Húszezer éjszaka - A Jöttem, hadd lássalak-ot imádtam, úgyhogy az új könyvét is nagyon vártam.
Temple Grandin: Képekben gondolkodom - A Temple Grandin című film, Claire Danes főszereplésével nagyon megfogott, mikor pár éve láttam. Az autizmus mindig is érdekelt, Temple pedig egy különleges személyiség.
Anne Frank naplója - Már nagyon régóta el szeretném olvasni.
Rainbow Rowell: Eleanor és Park - Azt hiszem, ezt nem kell magyarázni. Minden évben van a fiatalok körében is egy nagybetűs KÖNYV. Idén szerintem ez az. Már nagyon kíváncsi vagyok rá.
Alan Bradley: A titokzatos bábjátékos - Az idei egyik kedvenc könyvem volt a sorozat első része, a De mi került a pitébe?. Remélem ez is hasonlóan jó lesz.
Palya Bea: Ribizliálom - Temple Grandin mellett Palya Bea is hihetetlenül különleges személyiség. Mostanában sokat hallgatom a dalait,  de a gondolatai is érdekelnek.
Anna Gavalda: Édes életünk - Az idei év egyik nagy szerelme nálam Anna Gavalda akivel kiélhetem a francia mániám egy részét. Ezt a könyvet, ami egyébként két kisregényt tartalmaz már el is olvastam és bár az Együtt lehetnénk-et nem múlta felül, de nagyon szerettem.
Ferenc Pápa: Az irgalom egyháza - Nem hiába mondják, hogy az utóbbi idők legszabadelvűbb pápája. Engem is megfognak a gondolatai, a világszemlélete. Kíváncsi leszek a könyvre, ami hosszabb-rövidebb szemelvényeket tartalmaz Ferenc Pápától.

Menyhért Anna: Női irodalmi hagyomány - Ezt a könyvet a molyos karácsonyi ajándékozáson kaptam rengeteg kávés finomság és tea mellett. Régóta szeretném már elolvasni, mert mint sokan mások én is hiányolom a női szerzőket a magyar irodalom tanításból. 

És még karácsony előtt pár nappal lepett meg az egyik barátom három csodálatos könyvvel. Darvas Józseftől a Részeg esővel, Faludy György verseskötetével a Viharos évszázaddal és Roy Porter Téboly című könyvével. Az utóbbit csak random kinyitottam valahol és az első mondat, amit megláttam az volt "Őrültek nem léteznek.". Szóval máris imádom. :D


Már ebben a posztban is nagyon-nagyon utalgattam az ez évi kedvencekre, szóval hamarosan érkezik a top12-es lista, a minden hülyeséget összesítő statisztika, megmutatom milyen könyvekkel "neveztem" jövőre a várólista csökkentésre és jön a meglepetés is. Nem ígérem, hogy ez mind idén, de napokon belül. :D

A többiek új polclakói:

2 megjegyzés: