2016. szeptember 6., kedd

Könyves zárás - Augusztus

Egy újabb hónap eltelt és ezzel véget is ért az első felnőttes, dolgozós, keveset otthonlevős nyaram. A nyárra tervezett könyvek közül nem sokat olvastam el, de azt hiszem régóta fordult velem elő az, ami a hónap végén A boszorkány ideje című könyvvel, hogy valamit ennyire élvezettel, ennyire lassan olvastam. Most már igyekszem a minőségre és nem a mennyiségre koncentrálni az olvasás terén, ami sajnos a könyvvásárlásban kevésbé jelenik meg.


Olvasások
Sarah Dessen: Along for the Ride Álom két keréken {bejegyzés}
Ezt a könyvet még a Readathonra olvastam (újra), de végül csak augusztusban, a nyaralás alatt fejeztem be. Szerintem akárhány éves leszek is, Sarah Dessen könyveit mindig szívesen fogom majd olvasni. Másodjára is nagyon szerettem és teljesen más érzéseket váltott ki belőlem, mint először.

Clara Bensen: Poggyász nélkül {bejegyzés}
Nagyon kíváncsi voltam erre a könyvre a különleges témája miatt, de nem igazán elégítette ki a vágyaimat, vagyis nem igazán váltott ki belőlem semmilyen érzést. 

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg
Gyerektáborba utaztam önkénteskedni és gondoltam ezzel az egyébként örök kedvencemmel ráhangolódom egy kicsit az eseményre a vonatúton. Egyértelműen segített, ahogy mindig segít bármilyen élethelyzetben.

Robert Bloch: Pszicho
Az utolsó rövid vcs-s könyv volt a listámról, de legalább tudtam tartani az egy hónap - egy könyv szabályt. Azt kaptam ettől a könyvtől, amit vártam, Egyszerű felépítésű, de persze sokkoló klasszikus.

Árni Þórarinsson: A boszorkány ideje {bejegyzés}
Nem csak a nyár, hanem talán az év egyik kedvence lesz. Sikerült a megfelelő hangulatban olvasnom és megerősítette a krimikhez való vonzódásomat is. A főszereplőt, Einart padig nagyon megkedveltem.




Beszerzések
Az augusztusi hónap is akciókban és könyvvásárlásban gazdag volt, de legyünk őszinték manapság már minden hónapban van valami akció, úgyhogy ezzel nem takarózhatok. Szeptember a szülinapos hónapom, az nem fog eltelni könyv nélkül, de aztán kezdődhet a könyvstop egészen karácsonyig.
A Líra akcióból Benedek Szabolcs A kvarcóra hét dallama jött velem haza. Imádom a szocis regényeket, ezt már rég kinéztem magamnak, most féláron volt. Az Alexandra nagy nyári akcióját viszonylag jól megúsztam. Végre megvettem Az üvegburát, amit most újra is olvasok és tervezek belőle bejegyzést, illetve velem jött még a Déli álmok, amiről rengeteg jót olvastam már és Pléh Csabától A pszichológia örök témái című könyv, hogy valami szakmai is legyen a beszerzések között. Egy Bookline-os akcióból jött a Gyilkosság világvége előtt és a Wayward Pines, hogy kielégítsem a krimi éhségemet. Visszatérve a non-fictionok talajára pedig egy HVG akcióból érkezett Feldmár András legújabb könyve a Félelem, düh, agresszió és szex és Az orvoslás jövője.



Nektek milyen volt a nyár utolsó hónapja?

A többiek augusztusa: Dóri Katacita Tekla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése