2015. február 1., vasárnap

Új polclakók - 2015 Január

Ha betartottam volna az egyik újévi könyves fogadalmamat, akkor egy darabig nem lettek volna ilyen újkönyves posztok blogon, de sajnos vagy nem sajnos már január első hetében megszegtem a "nem vásárolok könyvet, ameddig le nem érettségizem" fogadalmamat. Mentségemre szóljon, hogy akciós volt a megvásárolt Vérgróf és nagyon-nagyon kíváncsi vagyok már rá, mert imádom azt a korszakot amiben játszódik.


Mindig esténként tűntek elő, néha csapatosan, többnyire azonban egyedül. Hogy pontosan hogyan és mikor érkeztek, arról senki nem bírt megbízhatót mondani. Volt, aki azt állította, hogy ugyanott laknak, amerre dolgoznak is, napközben alszanak és megbújnak valamelyik bérkaszárnya zugában, s csupán napszálltakor merészkednek elő. Mások akár meg is esküdtek volna rá, hogy a város egy másik fertályából jönnek és szekéren hozzák őket… Most is csak annyit lehetett tudni, hogy megint meghalt közülük az egyik.
A székesfőváros utcáin arat a halál: a rendőrség elképzelhetetlen brutalitással meggyilkolt prostituáltak holttesteire bukkan szerte a városban, a Városligettől kezdve az előkelő Ó utcai bordélyon át egész a ferencvárosi munkásnegyedekig. 1910-et írunk: az újabban már villanyfényben úszó Andrássy úton még egymást kerülgetik a konflisok és az automobilok, a legendás kávéházakban pedig Ady Endre és Molnár Ferenc társaságát keresik a szépreményű költők és hírlapírók. Ezzel egy időben pedig különös vendég érkezik Budapestre, hogy néhány hónapi rejtőzködés után egyszerre csak az előkelő szalonok és úri társaságok kedvencévé váljon: Saint-Germain grófja, aki egyenesen Rákóczi fejedelem leszármazottjának mondja magát, és a világtörténelem legkülönbözőbb korszakaiból származó történeteinél csak a szokásai különösebbek. Éjszaka él, akárcsak a város, és még soha, senki nem látta enni…

A többiek új polclakói:  BookwormGirl Katacita Tekla

2 megjegyzés:

  1. Ha szereted ezt a korszakot, akkor biztos tetszeni fog a könyv, az első rész még krimis, a többi már nem igazán. Szerintem tök jó trilógia, jól tetted, hogy nem hagytad ott:)

    VálaszTörlés
  2. Ez a könyv már nekem is felkeltette az érdeklődésemet. Várom majd ról a véleményedet! :-)

    VálaszTörlés