2014. november 15., szombat

Ha hajtogatsz ezer darvat, akkor...


... lehet egy kívánságod.
Tudtam meg Samtől a Mercy Falls farkasi trilógia egyik főszereplőjétől a második részben, a Lingerben és aztán azon kaptam magam, hogy már lassan a tizedik darut hajtogatom. 

Nem tervezem, hogy tényleg elkészítem az ezer darabot (bár életem végére lehet meglesz), csak éppen őszi szünet volt, ráadásul egy olyan időszak, amikor mindent akartam csinálni, csak gondolkodni nem. Az origamizás teljesen kikapcsolt. Különösen, hogy a darvak után, a jó öreg youtube segítségével még más dolgok hajtogatását is kipróbáltam. Békát, masnit, szívecskét, pillangót és a kedvencemet, báli ruhát is csináltam. Nagyon egyszerű mind. Ha kreatívkodni szeretnétek próbáljátok ki az origamit, mert nem csak olvasni, de origamizni is jó. :)


Kis gondolkodás után eszembe jutott, hogy olvastam már más könyvben is darvakról, mégpedig Natalie Scharf Sophie, Sissi lázadó húga című történelmi fűszerezésű regényében. Ahogy az alábbi idézet is mutatja, van egy nagyon emberi vonásuk.

"Edgar számos fényképet készített a darvakról, melyek a Yarlung-Zangpo folyó partján a mocsaras zöldben fenségesen lépdeltek hosszú lábaikon. Már majdnem nyolc hónapja Kínában volt. Egy kínai ismerősétől megtudta, hogy a darvak miután megtalálták a társukat, egy életen át hűségesek hozzá. Ha az egyik madár elpusztul, legtöbbször a párja is hamarosan követi."

3 megjegyzés:

  1. A Szadako élni akar-ban (csíkos könyv) is szerepel ez a motívum, elég szomorú környezetben. Majdnem megsiratott az a könyv, pedig nálam ez rohadtul nem fordul elő.
    Amúgy nagyon ügyes vagy, én szerintem még békát se tudok hajtogatni:D Az a ruhácska főleg nagyon édes! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is rögtön ez a kislányról szóló szomorú történet jutott eszembe a darvakról. De én anno rajzfilmben láttam még gyerekként, de még így is annyira meghatott, hogy valahogy maradandó élmény maradt... Nem is tudtam, hogy az egy könyv alapján készült. De ezek után mindenképpen el kell olvasnom...

      Törlés
    2. A könyvet várólistára tettem és köszönöm. :)

      Törlés