2020. március 6., péntek

Könyves zárás - 2020 Február

Bár a múlt hónapban kevéssé voltam aktív itt a blogon, de mostani önmagamhoz képest sokat olvastam és (sajnos) sok új könyvszerzeményem is lett februárban.

Új könyvek
Bárhogy is számolom, februárban bőven átléptem az év elején betervezett havi 2 könyves limitet, mivel beváltottam a Libris törzsvásárlói pontjaimat, ellátogattam a Nyugati téri Alexandra raktárvásárára és egy Poket autumatához is elzarándokoltam, így összesen 11 új könyvvel lettem gazdagabb. Egy picike sikerem viszont, hogy egy könyvet, az Ahol a folyami rákok énekelneket eladtam. Remélem az új gazdájának jobban fog majd tetszeni, mint nekem.

Margaret Atwood: Guvat és Gazella (Maddaddam trilógia 1.) - már olvastam
Oyinkan Braithwaite: Hugicám, a sorozatgyilkos - már olvastam
Marie Forleo: Minden megoldható!
F. Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby (Poket)
David Sax: Az analóg bosszúja (Poket)
Diana Gabaldon: Outlander 1-2.
Sarah J. Maas: Court of Thorns and Roses - Tüskék és rózsák udvara
Hannah Kent: Rekviem egy gyilkos asszonyért - már olvastam, a március első olvasmánya volt
Sarah Addison Allen: Sugar Queen - Édes élet
Adriana Trigiani: A cipész felesége



Februári olvasmányaim
Ahogy említettem, a sok új könyv mellett sokat is olvastam, köztük vastagabb könyveket is, összesen 6-ot. 

Sarah Pinborough: 13 perc
Szabó Magda: Für Elise
Oyinkan Braithwaite: Hugicám, a sorozatgyilkos
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka/Tűzrózsa
Margaret Atwood: Guvat és Gazella
Rhonda Byrne: The Secret - A titok

Múlt napban sem volt olyan olvasmányom, ami csalódást okozott volna. Teljesen spontánul olvastam, így sorra került 3 régebbi polclakó, a 13 perc, a Für Elise és A szél árnyéka. Mindegyiket nagyon szerettem, A szél árnyéka kedvenc lett és szeretném elolvasni az író többi könyvét is, ahogyan folytatni a Szabó Magda életművet is. A következő biztosan a Disznótor lesz, mert az még olvasatlanul áll a polcomon. A 13 perc is különleges olvasmány volt, nagyon lebilincselő, titokzatos és gonosz. Nagyon szeretem a thrillereket/krimiket, de mégis keveset olvasok ilyen témában.
Sorra került 2 februárban vásárolt könyv is, a Hugicám, a sorozatgyilkos és a Guvat és Gazella. Az előbbi tetszett, szórakoztató volt, de nem hagyott bennem maradandóbb élményt, az Atwood könyvet viszont imádtam, mindenképpen szeretném folytatni a trilógiát. 
És mivel mostanában sokat foglalkoztam a vonzás törtvényével, úgy gondoltam elolvasom végre ennek a jelenségnek az "alapművét", A Titkot, ami mindig is érdekelt, mert alapvetően elég spirituális beállítottságú vagyok. Az 5 évnyi egyetemi képzés azonban belémnevelt egyfajta szkepticizmust, vagyis inkább kritikus gondolkodást, ami miatt kicsit más szellemben olvastam ezt a könyvet, de tetszett és bár sok újat nem tudtam meg belőle, de az olvasása óta pozitívabban tekintek a világra. 




Téli olvasmánylista
A téli listám 13 könyve közül összesen 3-at olvastam el, de ez nem tántorít el attól, hogy megírjam a tavaszi listámat, hátha jbban teljesítek majd.

Úgyhogy a február nagyon termékeny volt a könyvmolyságom minden területén. Remélem nektek is jól telt az elmúlt hónap. Bár a téli hónapok sokkal kuckózósabbak és talán jobban kedveznek az olvasásnak, de én már nagyon várom a tavaszt, a madácsicsergést, a napsütést. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése