2020. január 11., szombat

Könyves célok&tervek 2020

Nekem nem indult most olyan komótosan az új év, mint általában szokott, mert a karácsonyból belecsöppentem a teendőkbe, tanulnivalókba, így még most kezdek el egy kicsit fellélegezni a gyors kezdésből és elkezdtem tervezgetni az idei évemet olvasás és blogolás szempontból is. 
Már egy ideje nem teszek fogadalmakat, inkább amolyan "szeretnék..." és "jó lenne..." típusú célokat fogalmazok meg, és a tavalyi évben rájöttem, hogy addig, ameddig nem érek meg a változásra addig az úgysem fog eljönni, de próbálkozni mindig kell.

Ezek az én céljaim az olvasással és a blogolással kapcsolatban a 2020-as évre:

1. Havi maximum 2 könyvet vásárolni
Ezzel szeretném csökkenteni az elolvasatlan könyveket számát és növelni a pénztárcám tartalmát, mert bár szeretem minél több könyvvel körülvenni magam, de szeretnék ésszerű határokat tartani. Annyi engedményt találtam ki, hogyha egy hónapban nem élek a két könyves lehetőséggel, akkor a "maradék" könyve(ke)t átvihetem más hónapra, mondjuk amikor valami könyves esemény van és sok az új megjelenés, akciós, stb.

2. Továbbra is rendszeresen járni könyvtárba
Már több, mint egy év kéthetente-havonta járok, szerintem ez idén is így lesz.

3. Az évszakos listákról minél több könyvet elolvasni
Idén nem jelentkeztem a VCS-re, mert annyira hangulatfüggő, hogy mikor mit olvasok, hogy nem akarom magam "kötelezőkkel" riogatni. Az évszakos olvasmánylistám viszont mindig friss, jobban emlékszek rá és már az elmúlt néhány alkalommal is sok könyvet elolvastam az adott listákról, így bízom benne, hogy ezután is így lesz. De ha nem, akkor sem történik semmi.4. Újraolvasni a régi nagy kedvencek közül
Pár napja ötlött fel bennem, hogy idén jó lenne újraolvasni olyan könyveket, amelyeket 5-10 éve nagyon szerettem, például a Büszkeség és balítéletet vagy Sarah Dessen könyveit. Szerintem szuper visszatekintés lenne és kíváncsi vagyok, hogy a mostani szememmel nézve milyen hatást váltanak ki belőlem. Az ideális az lenne, ha havi egy ilyet be tudnék iktatni, de majd meglátjuk.

5. Folytatni Szabó Magda életművét
Az egyik kedvenc írónőm és tavaly tőle olvastam a legtöbbet. Idén is szeretném folytatni a sort, kezdésnek a Disznótorral és Für Elise-szel.

6. 50 könyvet elolvasni
2019-ben is ennyi volt a célom, amit teljesítettem is +3 könyvvel és emiatt gondolkoztam is, hogy kicsit többet tűzök ki magam elé, de általában 3-4-5 könyvet olvasok el havonta és nem is gondolom, hogy a jelenlegi életembe több beleférne, ezért maradok az 50-nél. Ha nem fogom elérni ezt a számot, nem fogok bánkódni, de ha elérem, akkor viszont örülni fogok neki, ahogy tavaly is örültem.

7. Minél több könyves eseményre elmenni
Annyira jól éreztem magam az őszi Margón, hogy megfogadtam, jövőre amelyik könyves eseményre csak tudok elmegyek, mert nagyon jó a hangulat és hihetetlenül jó érzés olyanok társaságában lenni, akiknek ugyanaz a szenvedélye, mint nekem.

8. Minimum heti egy bejegyzést írni a blogra
Azt hiszem ez a terv magáért beszél, szeretnék idén is viszonylag rendszeresen, bár sohasem muszájból írni nektek.


Ti terveztek előre az évre vagy hagyjátok, hogy történjenek a dolgok? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése