2019. október 2., szerda

Könyves zárás - 2019 szeptember

Elmúlt a szeptember és vele együtt már az utolsó előtti egyetemi félévem harmada is. Nagyon gyorsan telik az idő, de legalább mozgalmas volt az elmúlt hónap. Szülinapokat ünnepeltünk a családdal, két hétvége is pihenős-kirándulós volt, de volt mozi és buli is a barátokkal, a szuper olvasmányokról nem is beszélve. Remélem az október is hasonlóan jól fog telni. :)



Szeptemberi olvasmányaim
Összesen 5 könyvet olvastam el, ahány könyv annyi témában, de mindegyik tetszett. Gondolatban meg is veregettem a vállam, mert 4 az Őszi olvasmányterveim közül került ki, 1 pedig vcs-s volt, így már összesen 4-nél tartok. Jó lenne legalább a felét teljesíteni a kihívásnak, de 12 biztosan nem fog menni. A bűvös 40-es számhoz is elérkeztem az idei olvasásokkal és már nagyon közel érzem a kitűzött 50-et. Két könyvet elkezdtem, de még nem fejeztem be szeptemberben, az egyik Jordan B. Peterson 12 szabály az élethez című pszichológiai témájú könyve, amit most egy kicsit jegelek, a másik pedig Kim Leine-től a Kalak, amit 30.-án kezdtem el olvasni és biztosan nem fogom félrerakni, mert nagyon tetszik.
Két könyvről készült ajánló eddig, de valamilyen módon a többiről is meg fogok emlékezni.

Lugosi Viktória: Vándorhomár
Helen Hoang: A szerelem egyenlete
Popper Péter - Ranschburg Jenő - Baktay Miklós - Baktay Zelka: Szegény nők, szegény férfiak


Új könyvek
Szeptemberben 5 könyvvel lettem gazdagabb. A páromtól könyvutalványt kaptam a születésnapomra, amit már le is vásároltam, illetve Az olvasás éjszakája Libri akcióban pedig megrendeltem Hevesi Krisztina könyvét, amit az egyik órámra kell elolvasni. Ezek most viszonylag "random" választások voltak a kívánságlistámról, de az év többi részében csak a régóta várt folytatásokat (Nápolyi regények, A tükörjáró) és új megjelenéseket (jön új Liz Gilbert!) szeretném beszerezni.

Hevesi Krisztina: Szex
Karl Ove Kanusgard: Halál (Harcom 1)
Kim Leine: Kalak
Kertész Erzsébet: Szonya professzor
Mona Awad: Nyuszika




Nektek hogy telt az ősz első hónapja? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése