2017. december 31., vasárnap

Év végi összegzés 2017

Bár nagyon ritkán posztolok mostanában, de rabul ejtettek az év végi összegzős posztok és úgy gondoltam én is beállok a sorba. Mostanában egyébként elég sokat olvasok főleg pszichológiai meg ezoterikus témában és nagyon bizseregnek az ujjaim, hogy írjak, de ez a kis két ünnep közötti szünet kellett, hogy rájöjjek nagyon hiányzik a blog. Muszáj most már írnom!

Idén nagyon színes évem volt minden szempontból, nehézségekkel, de annál több örömmel teli pillanattal. Kisebb olvasási válságokban szenvedtem, de mostanában egyre inkább pszichológiai és ezoterikus témájú könyveket olvasok, ezek kötnek le, inspirálnak, motiválnak. Hamarosan lesz majd róluk több szó.
Ami a blogot illeti, idén karácsonykor ünnepelte a Könyvek&Kávé az ötödik szülinapját. Tudom-tudom mindig leírom, de amikor belevágtam nem gondoltam, hogy ilyen szép kort fog megérni és bár nagyon sok időre eltűntem ebben az évben, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ne maradjon meg örökre nekem ez a "hely", ahol kiírhatom magamból a könyves élményeimet, gondoltaimat. Köszönöm, hogy sokan velem tartotok úgyis, hogy nincsenek új posztok és érkeznek a lájkok a blog Facebook oldalára is, ami előtt mindig értetlenül állok.
Ami pedig az olvasást és a könyveket illeti, idén szinte mindenben alulmúltam magam. A várólista csökkentésre két könyvet olvastam el, ami elég nagy visszaesés a tavalyi 11-hez képest, de megsúgom, hogy jövőre is fogok indulni, egyszer úgyis meglesz a 12! 
Összesen 41 könyvet olvastam idén, zömében saját példányt, ami igazából meglepően sok, nem gondoltam, hogy a havi pár könyvből ennyi össze fog gyűlni. Viszont van egy előnye a kevesebb olvasásnak is, hogy a válogatósságom miatt csupa olyan könyvet olvastam, amelyek nagyon-nagyon tetszettek. Nem voltam olyan könyvfaló, nem erőlködtem, és ennek ez lett a pozitívuma. Néhány könyv, amit kiemelnék közülük:

Lena Dunham: Nem olyan csaj
Dragomán György: A fehér király
Han Kang: Növényevő
Kelsey Miller: Big Girl
Michael Greger - Gene Stone: Hogy ne halj meg
Louise L. Hay: Éld az életed!
Gretchen Rubin: Jobban, mint valaha

A vásárlásokat viszont idén sem tudtam csökkenteni, ezt a célomat jövőre pakolom át, szeretném növelni az elolvasott könyveim százalékát molyon.

Remélem a ti évetek is hasonlóan jól telt és szántatok időt az olvasásra! Kívánok nektek nagyon-nagyon boldog új évet! Sok örömöt, boldogságot, sikert és persze rengeteg jó olvasmányt!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése