2016. július 2., szombat

Könyves zárás - Június

Ahogyan azt már beharangoztam az előző havi zárásban is, a június igen csak új könyvekben gazdag volt. Kihasználtam a Libris akciót (kétszer is), bevásároltam a Könyvhéten, vettem egy Helikon zsebkönyvet és egy színezőkönyvet, illetve kaptam egy recikönyvet is ebookban.
Az olvasásokat tekintve közepes volt a június, bár ha azt nézzük, hogy a hónap közepéig még nagyban a vizsgákra tanultam, így számomra elég jó az 5 elolvasott könyv. Ráadásul ebből 3 frissen vett, 1 pedig vcs-s,szóval még büszke is lehetek magamra, nem hat úgy, mintha csak gyűjteném a könyveket (és még mindig tudom tartani az egy hónap-egy vcs-s könyv szabályt). :D

Beszerzések

F. M. Dosztojevszkij: Feljegyzések az egérlyukból
Rene Denfeld: Az elvarázsoltak - Libris akció
Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről - Libris akció
Rainbow Rowell: Fangirl - Libris akció
Izolde Johannsen: Róma (A kárhozat éjjele 1. rész) - ő a reci és nagyon kíváncsi vagyok  már rá
...és a Napsütötte Franciaország színezőkönyv


Baráth Katalin: Arkangyal éjjel
Ben Brooks: Lolito
Naomi Novik: Rengeteg
Hans Rath: Kell egy pszichológus, mondta Isten
Grecsó Krisztián: Jelmezbál
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Klasszi körkép 2016 (a Böszörményi könyvhöz kaptam)
A könyvheti kupac

Olvasások

Szabó Magda: Ókút
Szabó Magdában sem csalódtam még. Ebben a könyvben az írónő a gyermekkorát eleveníti fel, kicsit tematikához kötve. Az eleje inkább szórakoztató volt a gyerekkori csínytevések miatt, a második fele pedig főleg arról szólt, hogyan szerette meg az olvasást, a verseket, hogyan jött rá, hogy neki az irodalommal és a színházzal kell foglalkozni. Az elején nehezén szoktam hozzá a gyönyörű, cizellált nyelvezethez, de aztán csak sikerült megszoknom. Nagyon-nagyon tetszett, a borítót pedig imádom.

Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Tipikusan az az eset, amikor haragszom magamra, hogy miért nem vettem már meg és olvastam el hamarabb. ITT írtam róla. 

F. M. Dosztojevszkij: Feljegyzések az egérlyukból
A magyaroknál csak az oroszok tudnak jobban szenvedni az irodalomban, aki nem hiszi olvassa el például ezt a kis könyvecskét. Nem mellesleg talán ezért szeretem annyira az orosz írókat. de valahogy mostanában nem vagyok szenvedős hangulatomban, ezért kicsit furcsa is volt olvasni. Persze ettől függetlenül nem csalódtam Dosztojevszkijben.

Baráth Katalin: Arkangyal éjjel
Ezek a krimis, thrilleres, nyomozós olvasmányélmények ahhoz vezetnek, hogy egyre több ilyenre vágyom. Lesz róla bejegyzés, de annyit megsúgok, hogy nagyon tetszett.

Anna Gavalda: Vigaszág
Az elején nagyon megszenvedtem vele és úgy érzem túl van írva, de úgy érzem, hogy maradandó nyomot hagyott bennem. ITT írtam róla.


A többieknek is meghízott a könyvespolca így nyár elején: Dóri Katacita

2 megjegyzés:

  1. Juj a Fangirlhöz nagyon jó olvasást kívánok! Imádni fogod, szerelmem az a könyv 😍 csak ajánlani tudom minden egyes betűjét

    VálaszTörlés