2016. június 2., csütörtök

Könyves Zárás - Május

Az előző könyves zárásban  már megelőlegeztem, hogy májusban nem fogok sok könyvet venni, mert készülök (spórolok) a Könyvhétre és nem fogok sokat olvasni sem a vizsgaidőszak miatt. Az előbbit sikerült teljesítenem, az utóbbi pedig pont az ellentétére fordult. Ebben az évben eddig májusban olvastam a legtöbbet.

Olvasások

Összesen 8 könyvet olvastam el májusban. Ebből egy szakirodalom volt, azt most inkább nem említem itt. :D

Anthony Burgess: Gépnarancs
A várólista csökkentésre olvastam, amivel egyébként nagyon jól állok (5 hónap - 5 könyv), de már nagyon régóta szeretntem colna elolvasni, főleg, hogy a filmet pár hónapja megnéztem. Letaglózó könyv és mivel annyira eltér minden mástól, ezért nem tudtam nem imádni. Majd szeretnék a vcs-s könyvekről egy külön posztot, abban majd bővebben írok róla.

Irvin D. Yalom: Terápiás hazugságok {bejegyzés róla}
Yalom bácsi nálam nem tud mellé lőni. Ugyan nem érintett annyira személyesen a történet, mint az Amikor Nietzsche sírt, de nagyon tetszett a rengeteg terápiás "kulisszatitok" miatt.

Elizabeth Gilbert: Big Magic
Eddig ezt a könyvet vártam a legjobban idén, úgyhogy mindenképpen lesz róla poszt.

Philip Beard: Kedves Zoe!
Szeptember 11-es tiniregény, egy kamaszlány naplója és egyben terápiája a kishúga elvesztése után. Az elején nagyon nem tudtam ráhangolódni, de a végére megérintett. 

Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó {bejegyzés róla}
Idén eddig ez volt az egyik legnagyobb kedvencem. Miatta kezdtem újra hinni a young adult könyvek erejében. Ja és a végén egy fél csomag zsebkendőt szétbőgtem, ami mostanában nagyon ritka nálam, úgyhogy még egy bizonyíték, hogy megéri elolvasni. :D

Janne Teller: Semmi
Erről a könyvről muszáj külön írnom...

Kollár-Klemencz László: Miért távolodnak a dolgok? {bejegyzés róla}
Vegytiszta, valódi novellák gyűjteménye. Azután szerettem meg igazán, miután írtam róla.


Beszerzések
Kettő darab nagyon-nagyon várt előrendelésem is megjelent ebben a hónapban, őket nem lehetett kihagyni. Az egyik a Big Magic, a másik pedig Lev Grossman varázslós trilógiájának a befejező része volt. A Big Magic-et pár nap alatt kivégeztem, de A varázsló birodalmába nem mertem belekezdeni, mert nem egy rövidke könyv és biztos, hogy nem tudnám letenni.




Többiek: Dóri Katacita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése