2016. április 3., vasárnap

Könyves zárás - Március

Szélsebesen halad ez az év, mindjárt jön a második vizsgaidőszakom és aztán a nyár. Előbbinek annyira nem örülök, viszont annak annál inkább, hogy itt az igazi tavasz és lehet egy szál pulcsiban olvasni a Duna-parton.
A március ebben az évben a "legolvasósabb" hónapom volt, összesen 6 könyvet olvastam el, de beszerzéseim száma is hasonló (6+1 recenzió). A következő hónapokban viszont könyvböjt lesz nálam, a Könyvfesztivál idején szerencsére családi kiránduláson leszek, de  legalább a Könyvhétre spórolok és igyekszem a tananyaggal foglalkozni (a vizsgák előtt pár nappal legalábbis biztosan).

Olvasások

Papp Diána: Bodza Bisztró
Nagyon régóta a polcomon csücsült már ez a könyv, kicsit talán féltem attól, hogy túl könnyű olvasmány lesz és nem akartam benne csalódni. A várólista csökkentős polcomra azonban felkerült és végül csak elolvastam. Mivel nem vártam tőle sokat, így teljesen pozitív élmény volt. Nagyon jól elszórakoztatott, de sok új elem nem jelenik meg benne, ami miatt különbözne egy átlagos limonádétól.

Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek {bejegyzés}
A kis könnyed regény után egy sokkal komolyabb következett. Máraitól eddig még nem olvastam, de nagyon megérintett a regénye, úgyhogy azóta már kis is kölcsönöztem egy újabb könyvét a könyvtárból.

Csányi Vilmos: Íme, az ember
Az egyik órámra ajánlott olvasmány ez a könyv és már egy másik tanárom is ajánlotta, így "ideje volt" elolvasnom. Akit érdekel az evolúció, az evolúciós pszichológia és alapvetően szeretne racionális magyarázatot találni fontos társadalmi problémákra, kérdésekre, annak nagyon ajánlom a könyvet. Néhol nekem túl tudományos volt és nem értettem belőle mindent, de nagyrészt tetszett és felnyitotta a szemem néhány dologban.

Csáth Géza: Egy elmebeteg nő naplója
Engem újra és újra elvarázsolnak az "őrültek", ezért újra és újra kezembe veszem az ilyen témájú könyveket. Ez is egy régóta várólistás darab volt és pár hónapja meg is vettem Helikon zsebkönyvként, de sokkal zártabb formájú, mint amiket eddig olvastam, hiszen egy esettanulmányról van tulajdonképpen szó. Ez viszont nem gátolt meg abban, hogy teljesen belemélyedjek és a végén elálljon a lélegzetem a pompás kidolgozástól.

Lev Grossman: A varázslókirály
Végre befejeztem a második részt és már szinte sóvárgok a befejezésért. Azt hiszem, ez mindent elmond, de erről a könyvről még mindenképpen lesz külön poszt, mert rengeteg gondolat van a fejemben róla.

Szuna Noémi: Kávé {bejegyzés}
Most már én is egy kicsit tájékozottabb lettem kávé témában ennek a könyvnek a segítségével. A legjobban a gyönyörű képeket szerettem benne, de tele van érdekes információkkal is, amiket most már előszeretettel mesélek az embereknek csak úgy mellékesen odavetve egy beszélgetés közepébe. Beszerzések

Irvin D. Yalom: Terápiás hazugságok
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!
Szuna Noémi: Kávé
Buda Béla: Empátia
Tamási Áron: Ábel a rengetegben
Szerb Antal: A Pendragon-legenda
Janne Taller: Semmi


Többiek: Dóri  Katacita Tekla

2 megjegyzés:

  1. Most,hogy elolvastad a Csáth regényt, nézd meg az Ópium című filmet, nem egyszerű, de megéri! A Bodza Bisztró limcsi, de nekem tetszett, mert álmodoztam már egy vidéki kis étterem gondolatával :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az ajánlást, meg fogom nézni. :)

      Törlés