2014. július 11., péntek

Egyszerű spenótos penne

Talán azért szeretem ennyire a zöld ételeket, mert kiskoromban nem tömtek se sóskával, se spárgával, se spenóttal. (Az S betűk hadának ezennel vége.) Ahogy a címben is áll most egy hihetetlenül egyszerű spenótos kaját hoztam. Anyával fejlesztettük ki és ha a család férfitagjai nincsenek itthon általában ezt készítjük ebédre.
A legtöbb ember számára enyhén elrettentő a spenót látványa, de tele van karotinnal, C-vitaminnal és káliummal. A boltokban fél kilós vagy 60 dekás csomagokban láttam eddig, diónyi golyókként lefagyasztva. Úgy emlékszem Jamie Oliver mondta egyik műsorában, hogy kb. egy kádnyi friss spenótnak felel meg egy csomag mirelit változat. Szóval nagyon gazdaságos dolog a spenótvásárlás.

A spenótos penne hozzávalói:
penne tészta
spenót
Medve sajt vagy bármilyen krémsajt

Attól függően, hogy hány személyre készül, a tésztát megfőzzük.
Közben  személyenként 5-6 golyónyi spenótot beledobunk egy lábasba és annyi vizet öntünk hozzá, hogy a golyócskákat csak körülbelül félig lepje el. Ízlés szerint sót adunk hozzá (ne felejtkezzünk el róla, hogyha Medve sajtot teszünk majd hozzá az is sós egy kicsit) és puhára főzzük. Ezután levesszük a tűzhelyről, botmixerrel összeturmixoljuk majd hozzáadjuk a személyenkénti egy darab Medve sajtot vagy bármilyen más krémsajtot. Én készítettem már mascarponeval, de trappista sajttal is. A lábast visszatesszük a tűzhelyre és addig melegítjük, kevergetjük, ameddig a sajt bele nem olvad a spenótba. Ezután a spenótos szószt már csak rá kell kanalazni a tésztára és ehetjük is. 


Azt hiszem ennél könnyebb kaja nincs a világon. Próbáljátok ki, ha kevés az időtök vagy csak valami egészségeset és finomat szeretnétek enni. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése