2014. január 2., csütörtök

Év végi összegzés év elején

Az új év első napjaiban hajlamosak vagyunk sokkal pozitívabban látni a dolgokat, így a szünetben feltöltekezve rengeteg energiával (és sajnos nem csak azzal) eszembe ötlött, hogy folytatni kellene drága kis blogomat, amit még mindig nagyon imádok, csak idő- és kedvhiány miatt nem sűrűn szerkesztek. Egyetlen egy fogadalmam van az új évre, de emellett nagyon szeretnék nektek heti egy bejegyzéssel jönni. Szerintem ez nem egy teljesíthetetlen követelmény. Igyekezni fogok. És most jöjjenek a számok minden mennyiségben!

Összesen 88 könyv került a kezembe 2013-ban.
Ebből 7 darabot félbehagytam, általában azért, mert valamilyen kötelezőt olvastam belőlük és az írók/költők más műveit nem olvastam el csak amit muszáj volt.
Illetve folyamatban van 6 könyv olvasása. Nem szerettem volna őket áthozni az új évre, de így alakult.
Tehát összesen 75 könyvet olvastam el tavaly szőröstül-bőröstül. Ez 4 könyvvel haladja meg a 2012-es olvasásaimat.
Ebből csupán 3 darab volt angol nyelvű, 72 magyar, 44 könyvtári, 12 e-book (amit a Kindle-nek köszönhetek), 31 saját és 1 kölcsön könyv. 
Érdekesség, hogy volt 2 történet, ami annyira megfogott, hogy kétszer is elolvastam őket ugyanazon évben. Zakály Viktóriától a Szívritmuszavar és az Egy különc srác feljegyzései. 
A szerzők szerint számomra nagyon meglepő, de viszonylag egységes a megoszlás. 36 könyvet olvastam magyar szerzőtől (ez nem jöhetett volna létre Leiner Laura, Fejős Éva és a sok-sok kötelező  nélkül), így alig több, de 52 könyv került a kezembe külföldi szerzőtől. A nemek aránya teljesen feles 44-44.
Összesen 32 új könyvet kaptam, vettem az idén, ami 7 darabbal meghaladja a tavalyi 25-öt. (Ennek nem örülök, mivel van nekem egy Kindle-m, amit úgy tűnik eddig nem használtam ki eléggé.) Ebből a 32 könyvből 12-t olvastam el 2013-ban, 20 még idén vár rám.

A legkedvesebb történetek/ legjobb könyvélmények szigorúan sorrend nélkül

» Zakály Viktória: Szívritmuszavar (itt írtam róla)
» Varró Dániel: Bögre azúr
» Ian McEwan: Vágy és vezeklés
» Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverly-kert
» Jonathan Safran Foer: Rém hangosan és irtó közel
» Joanne Harris: Rúnajelek
» Marian Keyes: Van valaki odaát? (itt írtam róla)
» Janikovszky Éva: Aranyeső
» Szerb Antal: Utas és holdvilág
» Kemese Fanni: A napszenű Pippa Kenn (itt írtam róla)
» J.R.R. Tolkien: A hobbit (itt írtam róla)
» Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek - Az angyal (itt írtam róla)
» Lakatos Levente: Bomlás (itt írtam róla)
» Vathy Zsuzsa: Kávérajzok (itt írtam róla)
» John Green: Alaska nyomában
» Tim Burton: Rímbörtön
» Neil Gaiman: Sosehol (itt írtam róla)
» Jókai Mór: Az arany ember

Illetve nagyon nagy pozitív csalódás volt Leiner Laura Szent Johanna gimije, aminek a kötetei szinte az egész nyaramat végigkísérték. Már csak a 7-8. rész van hátra, azokat idén mindenképpen el szeretném olvasni.

Néhány adat a bloggal kapcsolatban
Összesen 41 bejegyzés született az idén, a legtöbb 8-8 júniusban és júliusban, akkor voltam igazán erőm teljében. A legnépszerűbb bejegyzés a Bomlásról írt kis véleményezésem volt, aminek nagy valószínűséggel  biztosan az az oka, hogy Lakatos Levente megosztotta a bejegyzést a facebook oldalán.
Résztvettem egy blogturnén, aminek a témája a Te miket ajánlanál kötelező olvasmánynak? volt. Ez a posztom is, amiben egyébként a Dorian Gray arcképéről írtam elég népszerű volt.

Persze írhatnék még összes oldalletöltést és társait, de igyekszem ilyen dolgokkal nem foglalkozni, mert még mindig azt gondolom, hogyha egy könyvről írt véleményemmel legalább egy látogatóra tudok olyan hatással lenni, hogy megjöjjön a kedve olvasni, már megérte. 

Széljegyzet a moly.hu-s tagságommal kapcsolatban
Idén már a 3. évemet kezdtem meg a molyon, de nehéz megállapítani, hogy pontosan mikortól is használom rendszeresen az oldalt. Annyi biztos, hogy hihetetlenül megkönnyíti az olvasások nyilvántartását és persze rengeteg kedves, drága emberrel hoz össze, akikkel nagyon hasonló az ízlésünk. 
2013 első felében viszonylag aktív voltam az oldalon, a második felében viszont a suli kicsit visszavetette a dolgokat, de az olvasásokat ugyanúgy jelöltem mindig és hát nem volt olyan nap, hogy ne léptem volna be az oldalra. 
Résztvettem ismét a karácsonyi ajándékozáson, amelyen Dorian Gray-t ajándékoztam (mert a világ egyik legjobb története, nincs vita! :"D) és Anthony Capella A kávék költőjét kaptam, amit már egy ideje kinéztem magamnak. Megváltozott a felhasználó nevem is ilovemycoffee-ra, szóval a könyv nagyon jó találat volt.
2 nappal ezelőtt befejeződött 2 kihívásom is. A Jane Austen témájú nem volt sajnos annyira sikeres, mint amilyenre számítottam. Viszont a másik, amiben a 2012-ben elolvasott könyvek számát kellett túlszárnyalni közel 400 tagot megmozgatott. Őszintén szólva rengeteget szenvedtem ezzel a kihívással, a sok zöldítéssel és panasszal, de az utóbbi időben kialakítottam egy "menetrendet" és már sokkal könnyebben mentek a zöldítések. Így a sikereken felbuzdulva készítettem egy újabb kihívást a 2014-es évre is. Remélem hasonlóan sok ember akarja majd a saját mércéjét megugrani, én is rajta leszek!

Ezzel a maratoni poszttal kívánok minden látogatónak sikerekben gazdag boldog új évet sok-sok könyvvel megfűszerezve! Én idén is azon leszek rengeteg társammal együtt, hogy "terjesszem az Igét": OLVASNI JÓ!

Ui.: Igyekszem mindenhol jelezni, de az új évvel az oldal címe is megváltozott, mint láthatjátok. Szerettem volna valami egyedibbet, így lett egy sokkal bonyolultabb elérhetőség. De legalább ILOVEMYCOFFEE! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése